Kantine universiteit in Utrecht bezet

UTRECHT, 5 nov. Ongeveer 35 studenten houden sinds vanochtend decentrale kantine van de Rijksuniversiteit in Utrecht bezet. Ze protesteren hiermee tegen de onderwijspolitiek van minister Ritzen. Morgen begint de Tweede Kamer met de behandeling van de onderwijsbegroting. In Amsterdam bezetten studenten vorige week tijdelijk het Maagdenhuis. In Nijmegen houden studenten sinds vijf dagen een deel van de universiteit bezet. De algemene ledenvergadering van de LSVb heeft zaterdag unaniem het vertrouwen in voorzitter R. Giesberts en penningmeester A. Kemphorst uitgesproken. De twee bestuursleden raakten in opspraak nadat bleek dat ze betrokken zijn geweest bij de bezetting van de Informatiseringsbank in Groningen in april. Daarbij werd voor ruim vier ton schade aangericht. Volgensde LSVb staat de betrokkenheid van de bestuursleden het uitoefenen van hun functie niet in de weg.