Jansen gekozen tot voorzitter van D66

DEN HAAG, 5 nov. Het D66-congres heeft afgelopen zaterdag M. J. D. Jansen (47) met algemene stemmen gekozen als voorzitter van de partij. Hij was de enige kandidaat voor deze functie. Jansen is burgemeester van Krimpen aan den IJssel. Daarvoor was hij zes jaar lang wethouder van Rotterdam. Jansen volgt als voorzitter M. Jager op die deze functie de afgelopen twee jaar verrichtte. In zijn toespraak tothet congres zei Jansen dat D66 meer leden nodig heeft. De partij telt nurond de tienduizend leden. 'Voor D66 is de aanwas van nieuwe leden een absolute voorwaarde om de electorale groei van de partij te kunnen bijhouden', aldus Jansen. In een vraaggesprek met het ANPzei hij de aantrekkingskracht van de partij mogelijk te kunnen vergroten door de introductie van een 'donateurschap' een soort tientjeslid zoals omroepen dat ook kennen.