EK-gymnastiek

De Russin Alexandra Timosjenko en de Bulgaarse Jukia Baitcheva zijn in het Scandinavium in Goteborg gedeeld Europees kampioene ritmische gymnastiek. Het tweetal kwam in de finale, waaraan de beste 26 gymnastesmochten deelnemen uit op een totaal 39,65 punten. De 18-jarige Timosjenko had halverwege de vierkamp een kleine voorsprong opgebouwd ophaar twee voornaamste concurrenten; Julia Baitcheva en landgenote Oksana Skladina, die een week tevoren in Brussel de strijd om de wereldbeker had gewonnen. Timosjenko leek zeker van het kampioenschap toen zij voor hoepeloefening de maximale score vantien punten kreeg. Het was de enige maal in het toernooi, dat de jury een oefening perfect vond. De Russin ging echter bij haar laatste oefening, die met het lint, in de fout. Slechts met een noodgreep kon zij voorkomen dat het zes meter lange lint op de vloer terecht kwam. Baitcheva, die voortdurend goed had gevolgd kreeg voor haar afsluitende baloefening 9,90 punten. Omdat Timosjenko op 9,85 punten met het lint was uitgekomen, eindigde het tweetal gelijk.