Blessure Becker

Boris Becker slaagt er maar niet in de nummer een van de wereld te worden. Vijf jaar lang al jaagt hij dat ideaal met niet aflatende verbetenheid na. Dit weekeinde leek hij er dichterbij dan ooit. Maarjuist in de rechtstreekse confrontatie met Stefan Edberg knapte er iets in zijn linker-dijbeen. Bij de stand 3-3 in de finale van het met twee miljoen dollar prijzengeld gedoteerde ATPtoernooi in Parijs moest hij de strijd staken.

Die opgave had nogal wat gevolgen. Niet alleen behoefde Edberg zich weinig inspanning te getroosten voor de hoofdprijs van een halfmiljoen gulden, de Zweed liep bovendien in punten zover op zijn concurrent uit, dat Becker hem hooguit pas ergens in het vroege voorjaarvan 1991 weer zal kunnen bedreigen.

Monica Seles heeft in de Amerikaanse stad Oakland haar aanspraken op de tweede plaats op de wereldranglijst, achter Steffi Graf, weer meer kracht bijgezet. De 16-jarige Joegoslavische versloeg in de finale van het toernooi in Oakland de Amerikaanse Martina Navratilova in twee sets (6-3 7-6) en verkleinde daarmee hetverschil met de vroegere nummer een van de wereld nog verder.