Barcelona heeft al last van Koeman-syndroom

ROTTERDAM, 5 okt. Ronald Koeman staat nog geen week buiten spel of er is in Barcelona al sprake van het Koeman-syndroom. De 0-0 tegen Burgos wekte zaterdag in Nou Camp het hoongelach van de 80.000toeschouwers. FC Barcelona speelde zonder Koeman, die het ziekenhuis na een operatie aan een achillespees heeft verlaten, hoogst onzeker. De organisatie ontbrak, het spel was chaotisch. De thuisclub creeerde twee kansen, maar Serna en Salinas misten. Voor Burgos, dat in deze competitie 0-0 overeen kwam bij Atletico Madrid en landskampioen Real vorige week met 2-1 versloeg, raakte de Roemeense international Balint twee keer het houtwerk.

In Engeland heeft Liverpool de aanval van Tottenham Hotspur afgeslagen. De club van manager Dalglish won gisteren in het hol vande leeuw met 1-3. Rush opende voor rust de score en voegde er kort na de pauze de tweede treffer aan toe. Lineker halveerde tot uitzinnige vreugde van de 35.000 toeschouwers de achterstand. Vervolgens stelde Beardsley de overwinning voor Liverpool veilig (1-3). Door de overwinning behield Liverpool vier punten voorsprong op Arsenal.

In de Belgische competitie hebben AA Gent en Standard Luik hun leidende posities geconsolideerd. AA Gent won vrijdagavond al op de elfdespeeldag met 2-3 bij Beerschot, Standard versloeg een dag later KV Kortrijk met 1-0. Het tweetal heeft achttien punten uit elf wedstrijden. Een meer dan landskampioen Club Brugge dat moeizaam Germinal Ekeren versloeg met 2-1.

Bij de interland tussen Italie en de Sovjet-Unie werd Toto Schillaci halverwege de tweede helft vervangen voor Aldo Serena. Voor het publiek in het Olympisch stadion van Rome was dat het sein bondscoach Viciniuit te schelden en toen het na negentig minuten nog steeds 0-0 stond brak er een oorverdovend fluitconcert los. Dat waren nog maar de opmaten voor een golf van kritiek die in de pers over trainer en spelers is uitgestort.

'Vicini, zo gaat het niet' (Gazzetta dello Sport), 'Italie afgeremd door Vicini' (Corriere della Sera), 'Steeds slechter' (La Stampa). De kranten wijzen erop dat de kwalificatie voor het Europese kampioenschap in gevaar dreigt te komen, niet alleen door het tweede gelijkspel op een rij (tegen Hongarije uit speelde Italie 1-1), maar vooral door het matige spel van de Azzurri. Schillaci, Baggioen Mancini liepen te soppen op het zware veld, in de middelnliniue werden de geblesseerde Donadoni en Giannini hard gemist, en zelfs libero Baresi deelde in de malaise. In de tweede helft verspeelde hij de bal aan Protassov die alle tijd leek te hebben om de bal over de ver uitgelopen doelman Zenga te lepelen. De netin het veld gekomen Protassov schrok van zijn kans en kwam niet verder dan het zijnet. Italie mocht daarom nog blij zijn met het punt. De Russen, met Dobrovolski als uitblinker, zijn nauwelijks in gevaar gekomen.

    • Marc Leijdendekker