Oud-inspecteur AID gevraagd als directeur visafslag

URK, 3 nov. Alle geledingen binnen de visserijbranche op Urk voeren op dit moment actie voor de benoeming van een voormalig inspecteur van de Algemene Inspectiedienst (AID) als waarnemend directeur van de gemeentelijke visafslag. Tot nog toe zijn ruim 150 handtekeningen verzameld onder een verklaring waarin wordt gevraagd om die benoeming. De inspecteur was tot 1 november vorig jaar belast met de visserijcontrole op Urk. Hij werd ontslagen nadat de rijksrecherche had vastgesteld dat hij vissers inlichtte over op handen zijnde controles. In april van dit jaar werd de man voor die activiteit veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar. Volgens initiatiefnemer G. Nentjes van het vishandelsbedrijf Neboma kost het niet de minste moeite de Urker gemeenschap te doen instemmen met het voorstel tot benoeming van de voormalige AID-inspecteur.