Jumping

Nina Menkova heerst in de dressuur-onderdelen van Jumping Amsterdam. De amazone uit de Sovjet-Unie won na de Grand Prix ook de wedstrijd die telt voor het Europese circuit om de wereldbeker. Het was de eerste keer dat Menkova dit seizoen aan een kur op muziek meedeed. De eerste vijf ontmoetingen had ze aan zich voorbij laten gaan. 'Na de wereldtitelstrijd in Stockholm heb ik mijn paard Dikson rust gegeven', aldus Menkova, die in de Zweedse hoofdstad zevende werd. In het spannende springparkoers bleek Jan Tops net iets slagvaardiger dan Jos Lansink. Er waren twee barrages nodig om de winnaar aan te wijzen. Tops sloeg als laatste deelnemer toe. Met Top Gun overtrof de ruiter uit Valkenswaard zijn voorganger Lansink, die met Libero H tot 26,55 seconden was gekomen. Tops liet de klok op 25,25 seconden stilstaan.