Voetbaldiscussie

De FIFA wil om de aantrekkelijkheid van voetbalwedstrijden te vergroten de discussie openen over een mogelijke toekomst van het spelen met tientallen, een drastisch veranderde buitenspelregel en grotere doelen. Volgens secretaris Joseph Blatter zijn dat drie van de voorstellen die in honderden brieven aan de de wereldvoetbalbond zijn gedaan door meedenkende supporters. 'De FIFA kan niet onderuit gezakt blijven zitten en alle reacties op de zwakte van het WK negeren. Uit de hele wereld hebben mensen schriftelijk hun bezorgdheid uitgesproken over de toekomst van het voetbal', zei Blatter. Hij onderstreepte dat alle mogelijke veranderingen eerst in de praktijk zullen worden getest voordat er sprake kan zijn van algehele invoering. Een van de voorstanders van voetbalteams met tien spelers is Franz Beckenbauer. Volgens de Duitser zou die verandering positieve invloed kunnen hebben op het spel.