Vervanger

Vitesse heeft gisteren de Duitse doelman Dieter Burdenski aangetrokken als tijdelijk vervanger van de geschorste Raimond van de Gouw. Het hoger beroep van Vitesse tegen de schorsing van drie wedstrijden voor Van der Gouw mocht niet baten. De beroepscommissie van de KNVB zag na een mondelinge behandeling van de zaak geen reden de straf terug te draaien. Daarop contracteerde Vitesse gisteren verrassend Dieter Burdenski, omdat de leiding van de Arnhemse voetbalclub Ricardo Bos niet in staat acht de plaats van Van der Gouw in te nemen. Burdenski stond van 1972 tot 1988 in het doel bij Werder Bremen. Hij speelde in die periode 478 wedstrijden in de Bundesliga. Het contract met Burdenski loopt officieel tot juli 1991, maar het ligt in de bedoeling dat de Duitser alleen gedurende de schorsing van Van der Gouw in Arnhem actief zal zijn. Burdenski, die deze maand veertig wordt en in Bremen een reclamebureau runt, was vorig seizoen als invaller nog actief bij de Zweedse club Stockholm. Hij maakt zondag zijn debuut in de competitiewedstrijd tegen NEC.