Verlies Lendl

Ivan Lendl is in de derde ronde van het indoor-tennistoernooi van Parijs gestrand op de Zweed Jonas Svensson. De als derde geplaatste Tsjechoslowaak Lendl wist alleen in de eerste set het spel naar zijn hand te zetten (6-3), maar in de daarop volgende reeksen kwam hij er niet meer aan te pas. Svensson greep via 6-4, 6-2 alsnog de overwinning en plaatste zich voor de vierde ronde. Ook de 19-jarige Pete Sampras, winnaar van de US-Open, moest een nederlaag incasseren. De onbekende Fransman Guillaume Raoux stond hem wel de tweede set toe, maar sloeg daarna genadeloos toe: 6-3, 3-6, 6-3. De grootste verrassing van de dag was evenwel de overwinning van Michael Stich op de als achtste geplaatste Amerikaan Brad Gilbert. De 22-jarige speler uit Munchen zegevierde met twee keer 6-4 en treft nu Boris Becker in de kwartfinale. Becker moet nog 147 punten goedmaken om Edberg van de eerste plaats op de wereldranglijst te verdringen. Toernooiwinst van de Duitser en verlies van de Zweed in de kwartfinale is voldoende voor de machtswisseling.