Olievlek ontdekt bij kust van IJmuiden, omvang onbekend

DEN HAAG, 2 nov. Voor de kust van IJmuiden is vanochtend een olievlek ontdekt. Hoe groot de vervuiling is, was rond het middaguur nog niet duidelijk.

De Kustwacht heeft de Smal Agt, een schip van Rijkswaterstaat naar de plek gestuurd om meteen met opruimen te kunnen beginnen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat werd de lozing vanochtend gemeld door de kapitein van een schip, die via de marifoon vertelde 'midden in de olie te zitten'. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft onmiddellijk daarna een waarnemingsvliegtuig de lucht in gestuurd om te onderzoeken hoe groot de omvang van de olievervuiling is.

Volgens de eerste waarnemingen van de piloot 'zou het wel mee vallen'. 'Daarmee is een moeilijke indicatie gegeven van de grootte van de plek. Maar bovendien geldt bij zulke vervuilingen wat onder onder 'meevallen' moet worden verstaan, ' zegt de woordvoerder.

Niet bekend