Nieuwe wielerploeg

Hennie Kuiper krijgt in Duitsland concurrentie van een tweede professionele wielerploeg. In 1992 komt er een volledige Duitse wielerploeg op de weg. De formatie wordt samengesteld rond de Duitser Uwe Ampler, momenteel nog in dienst van de ploeg-Gisbers (PDM). Er is een budget van ruim tien miljoen gulden beschikbaar. Geldschieter Sigma fungeert al jaren als co-sponsor van de Belgische Histor-ploeg, maar acht de tijd nu rijp voor een eigen team. Bedrijfsleider Maximilian Freiherr Von Wiedersperg onthulde gisteren de plannen van de fabriek. Volgens Von Wiedersperg hebben behalve Ampler ook Andreas Kappes, Remig Stumpf en Volker Diehl een overeenkomst voor 1992 ondertekend. Tot die tijd komen de vier uit voor de Historploeg, die wordt geleid door Willy Teirlinck. De Belgische formatie wordt in 1992 opgeheven. De licentie en de ploegleider worden volgens Von Wiedersperg overgenomen.

Of Ampler volgend seizoen daadwerkelijk voor Histor uitkomt, is evenwel nog een vraagteken. De Belgische ploeg maakte onlangs bekend de voormalige Oostduitser te hebben gecontracteerd. Diens huidige werkgever PDM legt zich daar echter niet bij neer. De coureur heeft nog een contract bij PDM, dat een afkoopsom eist van minimaal een half miljoen gulden. De Belgen willen niet verder gaan dan een kwart van dat bedrag.