IJI-leider Sharif wordt nieuwe premier Pakistan

ISLAMABAD, 2 nov. Nawaz Sharif, de voorman van de Islamitische Democratische Alliantie (IJI), wordt de nieuwe premier van Pakistan. De partijen die deel uitmaken van de IJI kozen hem gisteren unaniem tot kandidaat voor het premierschap. Het parlement moet morgen nog zijn goedkeuring hechten aan de benoeming, maar omdat de IJI sinds de verkiezingen van vorige week 105 van de 207 parlementszetels bezet, wordt de stemming hierover als een formaliteit beschouwd. Vermoedelijk wordt Nawaz Sharif dinsdag officieel benoemd. Sharif is de eerste premier van Pakistan sinds de jaren vijftig die uit de provincie Punjab komt. Tot nu toe werd steeds een premier uit een andere provincie gekozen, omdat Punjab als volkrijkste provincie al zeer sterk is vertegenwoordigd in het parlement en in het leger. (AP, Reuter)