Duo Rienks en Florijn uit elkaar Door onze sportredactie

ROTTERDAM, 2 nov. Nico Rienks en Ronald Florijn verbreken de samenwerking. Morgen roeien de Olympisch kampioenen op de wereldtitelstrijd in Tasmanie hun laatste race samen.

Gisteren werden zij verrassend uitgeschakeld voor de medailles op de wereldkampioenschappen. Nu rest het duo slechts de kleine finale om de plaaten zeven tot en met twaalf. 'Het lijkt mij verstandiger nu met de dubbeltwee te stoppen', aldus Rienks vanochtend desgevraagd. Rienks noemde de dubbelvier de eerste uitwijkmogelijkheid voor de Olympische Spelen over twee jaar in Barcelona. 'Maar dat hangt ook af van de mensen die nu in de dubbelvier zitten'. Ook sloot Rienks de stap naar de skiff niet uit.

'De laatste vier maanden hebben we veertien keer per week getraind', aldus Rienks. 'Twee keer per dag streefden we perfectie na. We hebben geen dag ontspannen doorgebracht. Als de andere roeiers in het trainingskamp een middag vrijaf namen, lieten wij de boot weer in het water zakken. We trainden maar door. Van de Spelen in Seoul herinnerden we ons dat het nooit genoeg kon zijn, maar de praktijk heeft nu anders uitgewezen.'