CHINESE FONDUE SALADE

Een variatie op de Chinese fondue, waarbij men verschillende soorten vlees, vis en groenten in hete bouillon doopt. Deze koude fondue-salade kan zowel als voor- en hoofdgerecht gegeten worden. Een opsomming van wat er zoal op een met paksoibladen bedekte grote schaal kan liggen:

taugefijngesneden Chinese kool

fijngesneden paksoi

radijzen

lenteuitjes

preiringen

plakjes wortel en champignon

even gekookte sperziebonen

reepjes paprika

verschillende soorten gekookte garnalen

rauwe dungesneden zalmforelfilet

dun gesneden biefstuk

reepjes gekookte kipfilet

Zet naast elk bord een kommetje met sojasaus en een kommetje met een slasausje dat gemaakt wordt van: 3 delen zonnebloemolie, 1 deel sesamolie, 1 deel wijnazijn en wat fijngesneden verse gemberwortel.

    • Anne Scheepmaker