Shuttle-bussen in Amsterdam succes

UTRECHT, 1 nov. Een experiment met shuttle-bussen voor forenzen naar bestemmingen in Amsterdam-Zuidoost voldoet aan de verwachting. Dat blijkt uit een onderzoek dat is verricht in opdracht van het ministerie van verkeer en waterstaat en vijf streekvervoerbedrijven. De twintig bussen zijn gemiddeld voor meer dan de helft gevuld en ruim de helft van de reizigers ging voorheen met de auto naar het werk. Daarmee is voldaan aan de voorwaarden van het ministerie, dat financieel heeft bijgedragen aan het experiment, dat in april 1988 begon. Ook naar Schiphol rijdt inmiddels een groot aantal Shuttle-bussen. Mr. S. Renzema, directeur van Centraal-Nederland, verwacht dat eind volgend jaar ongeveer 150 Shuttle-bussen in de regio Amsterdam forenzen naar hun werk zullen brengen.