Nedloyd

De transport- en expeditieactiviteiten van Philips in Nederland gaan niet over naar de Koninklijke Nedlloyd Groep. De besprekingen hierover hebben niet tot het beoogde resultaat geleid. Waarom de onderhandelingen niets hebben opgeleverd willen de woordvoerders van beide bedrijven niet zeggen.

Philips zegt verder te blijven zoeken naar een geschikte overnamekandidaat voor de vervoersgroep. Volgens Philips is het interne transportnetwerk door aard en omvang onvoldoende toegerust om te kunnen blijven voldoen aan de steeds toenemende eisen die worden gesteld aan het vervoer van de eigen produkten. Daarom zoekt Philips al sedert 1989 samenwerking met een sterke partner. In het betreffende bedrijfsonderdeel werken 450 mensen.

Eerder dit jaar maakte de Philips bekend dat er nog geen overeenstemming was bereikt ten aanzien van de toekomstige arbeidsvoorwaarden voor de 450 werknemers en het serviceniveau dat Philips van Nedlloyd verwachtte na de overname. Eerder dit jaar deed Philips wel het onderdeel speciaal vervoer over aan de firma Geytenbeek, een dochteronderneming van Nedlloyd.