Haagse Filmstichting gaat samenwerken met Meatball

DEN HAAG, 1 nov. Rien Hagen, directeur van het Haagse video- en filmproduktiebedrijf Meatball, wordt per 1 januari 1990 interim-directeur van de Haags Filmstichting. Hagen zal beide functies combineren. Gezien een vermindering van de subsidie met 100.000 gulden, die de activiteiten van de Haagse Filmstichting ernstig zal beperken, streeft de stichting naar nauwe samenwerking met andere Haagse filminstellingen, met name met Meatball.

Het bestuur van de Haagse Filmstichting heeft inmiddels in een brief zijn ontslag aangeboden aan het Haagse college van burgemeester en wethouders. Het bestuur had gedreigd op te stappen wanneer wethouder Van den Berg van Cultuur niet terug zou komen op haar aankondiging een ton te bezuinigen op de subsidie voor de Filmstichting. Met dit voorstel ging zij voorbij aan de verzekering van haar voorganger Verduyn Lunel, dat het gemeentebestuur na een eerdere bezuiniging niet meer aan de subsidie van de stichting zou tornen.

Het voorstel te bezuinigen is maandag in de Haagse gemeenteraad aangenomen. Gisteravond trok het bestuur daaruit de consequenties en trad collectief af.