Prostituees

Bij Girondins Bordeaux was het gebruik dat voor de scheidsrechters van internationale wedstrijden prostituees beschikbaar werden gesteld. Dat heeft clubvoorzitter Claude Bez gisteren tegenover het Franse sportblad l'Equipe toegegeven. Bez noemt een Europa-Cupwedstrijd een groot feest. 'Daarbij hoort een correcte ontvangst van de betrokkenen, er worden auto's ingezet, diners en geschenken aangeboden.' Bez zei dat de voormalige Joegoslavische manager Ljubo Barin er bij herhaling voor zorgde dat het arbitrale trio gezelschapdames kreeg. 'Hij liet er, voor drie avonden, steeds drie of vier komen zodat de scheids- en grensrechters niet jaloers konden worden op elkaar. Ik herinner me de wedstrijd tegen PSV op 2 maart 1988. Barin begeleidde toen drie meisjes naar het hotel van de Westduitse arbiters. Het zijn mannen en ze wilden wat.'