Celstraf geeist na aanval door honden

ZWOLLE, 31 okt. De officier van justitie in Zwolle, mr. I. J. M. Monsma, heeft gisteren tegen een 59-jarige eigenaar van vijf rotweilers zes maanden gevangenisstraf geeist, waarvan vier voorwaardelijk. Het zou aan hem te wijten zijn dat een trimmer in november 1988 op de Ermelose heide door de honden werd aangevallen en zwaar gewond raakte. Tegen een medeverdachte uit Amsterdam eiste de officier drie maanden voorwaardelijk. Monsma vroeg de rechtbank de verdachten te verbieden tijdens een proeftijd van twee jaar honden te houden. Vier van de vijf rotweilers zouden de trimmer op de hei hebben aangevallen. Het slachtoffer klom in een boom en werd achtergelaten. De advocaten van beide verdachten pleitten voor vrijspraak. Zij vonden de eis voor 'zo'n ongelukje' buiten alle proporties.