Becker

Boris Becker overweegt volgend jaar in staking te gaan voor een beter speelschema bij de open Amerikaanse tenniskampioenschappen op Flushing Meadow. Hij vindt dat de macht van de televisiestations moet worden gebroken. Onder invloed van de televisie was dit jaar tussen de verschillende ronden voor de spelers nauwelijks tijd om te herstellen van de vermoeienissen. 'Ik vond het een ongelooflijke zaak dat ons dit jaar tussen de zware halve finales op zaterdag en de al even zware eindstrijd van zondag slechts een paar uur nachtrust werd gegund', verklaart Becker in een interview met het Duitse weekblad Stern. 'Dat was in opdracht van de Amerikaanse televisie, die natuurlijk daardoor op die twee dagen goede kijkcijfers kreeg. Maar dat televisie-ritme was wel fnuikend voor de tennissers.'

Volgens Becker moeten de vier halve finalisten van de volgende open Amerikaanse titelstrijd weigeren te spelen als het speelschema niet wordt veranderd. 'Aan zo'n staking zou ik zeker meedoen. Het zou een staking tegen de televisie moeten zijn en voor beter tennis.'