Aantal treintaxi's wordt wegens succes uitgebreid

UTRECHT, 31 okt. Het aantal treintaxi's wordt op 1 november uitgebreid van zestig tot tachtig. De treintaxi is volgens de Nederlandse Spoorwegen een succes. Binnen enkele maanden zullen er ruim honderd van deze speciale taxi's rijden die reizigers op vertoon van een NS-plaatsbewijs voor vijf gulden meenemen. Sinds de intrede in februari hebben de treintaxi's ruim een half miljoen reizigers vervoerd, aldus de NS. Volgens een woordvoerster bestaan er plannen het aantal steden waar de treintaxi rijdt fors uit te breiden. Nu zijn dat er dertig. Niet uitgesloten wordt dat de treintaxi alsnog gaat rijden in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De grote steden moeten het tot nu toe zonder treintaxi stellen, omdat het stadsvervoer daar beter geregeld is dan in kleinere steden. Met ingang van 1 november wordt het ook mogelijk vanaf de eerste trein (rond 05.30 uur) een taxi naar het station te nemen. Tot nu toe reden de treintaxi's pas vanaf 07.00 uur 's ochtends.