Schilderijen op beurs in Parijs vernield met mes

PARIJS, 30 okt. Op de internationale Parijse kunstbeurs FIAC hebben twee jongens zaterdagmiddag een pop art-schilderij van Roy Lichtenstein en van James Rosenquist vernield. Terwijl ze het mes zetten in beide doeken, tentoongesteld bij de stand van Leo Castelli, riepen de daders anti-imperialistische leuzen. Ze strooiden ook pampletten rond, voordat de bewakingsdienst hen inrekende.

De waarde van de werken wordt geschat op respectievelijk twee miljoen en zevenhonderdduizend gulden. Galeriehouder Leo Castelli (83) was nogal geschrokken van het incident, maar zei later dat 'dergelijke zaken nu eenmaal niet kunnen worden voorkomen'. Andere galeriehouders hebben zich op de Fiac, die nog tot donderdag duurt en vermoedelijk zo'n 140.000 mensen zal trekken, beklaagd over de beperkte bewaking op de beurs. Vorige week werd eveneens een klein schilderij van Philippe Favier gestolen. (AP)