Rugby-ongeval

Het bestuur van de Nederlandse Rugby Bond komt morgen in Bussum in spoedvergadering bijeen naar aanleiding van een ongeval, waarbij de 20-jarige Tilburgse speler Maurice van den Hout afgelopen zondag een nekwervel heeft gebroken. Van den Hout liep de breuk op bij een zogenoemde scrum in de wedstrijd van RC Tilburg tegen Ducks in Boxtel. De gewonde speler is in een ziekenhuis opgenomen met ernstige verlammingsverschijnselen. Alle betrokkenen wijten het ongeval aan een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De coach van Tilburg vermoedt dat er sprake was van concentratieverlies van de bewuste speler. Bij de scrum stoten spelers van beide teams massaal met grote kracht tegen elkaar. Het ongeval in Boxtel is het derde in vier jaar tijd, waarbij een Nederlandse speler een ernstig nek-kwetsuur heeft opgelopen. De rugbybond beraadt zich morgen over eventueel te nemen maatregelen om dergelijke ongevallen in de toekomst te voorkomen. Na de vorige voorvallen is alle clubs en coaches in Nederland verzocht de spelers nog eens te wijzen op de mogelijke risico's bij een scrum.