Nedap

Nedap (elektronische bewakings- en detectiesystemen) verwacht dit jaar minder winst te behalen dan in 1989. De groei van de omzet is onvoldoende om de stijgende kosten op te vangen, zo heeft Nedap vandaag bekendgemaakt.

Nedap verwacht een omzet van 90 miljoen gulden tegen 87,4 miljoen in 1989. Over het niveau van de winst heeft de producent geen uitspraken gedaan. In het halfjaarbericht van 14 augustus verklaarde Nedap nog een grotere omzet en winst te voorzien. De apparatenfabriek kan echter minder elektronische voedingen leveren dan verwacht, omdat afnemers minder nieuwe apparaten hebben gekocht en gaan kopen. Ook heeft Nedap last van een 'geringere investeringsbereidheid' bij klanten als gevolg van de economische ontwikkelingen. Dit laatste beinvloedt vooral de leveringen van toegangsverleningssystemen.