jonkheer mr. L. M. Michiels van Kessenich

Secretaris-generaal jonkheer mr. L. M. Michiels van Kessenich van het ministerie van financien is zaterdag op 52-jarige leeftijd onverwacht overleden. Michiels van Kessenich was sinds november 1985 secretaris-generaal van het departement. Voordat hij hoogste ambtenaar op het ministerie van financien werd, was de CDA'er Michiels van Kessenich burgemeester van het Limburgse Margraten. Eerder dit jaar werd hij nog genoemd als mogelijke opvolger van S. Kremers als gouverneur van Limburg.

Michiels van Kessenich heeft vele maatschappelijke functies vervuld. Hij was onder meer lid van de Raad voor de Gemeentefinancien en lid van de Commissie Financien van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Door zijn functie was hij commissaris bij de Nederlandse Spoorwegen en bij DSM. Ook is hij onder meer voorzitter geweest van de Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond.

Jonkheer Louis Marie Michiels van Kessenich studeerde rechten in Utrecht en was van 1967 tot 1972 werkzaam op het ministerie van economische zaken en van 1972 tot 1974 op Financien. In 1974 werd hij burgemeester van Mheer en Sint Geertruid, die met ingang van 1 januari 1982 ingedeeld werd bij de gemeente Margraten.