Hoogwegt

Hoogwegt Groep in Arnhem heeft een principe-acoord bereikt over de overneming van J. Rotmans International in Rotterdam. Rotmans (omzet ruim 50 miljoen gulden en 33 man personeel) houdt zich bezig met de produktie en verwerking van en internationale handel in caseine, caseinaten en tarwe-eiwitten. Hoogwegt is actief in Europa en de VS met de handel in gedroogde zuivelprodukten en maakt in Meppel speciale produkten voor de levensmiddelenindustrie. De groep heeft een omzet van ruim 1 miljard gulden.

ABN fonds

De introductie van het ABN Amro Liquiditeiten Groeifonds, het eerste gezamenlijke beleggingsfonds van ABN en Amrobank, is zeer geslaagd. Er is voor circa 370 miljoen gulden ingeschreven, het grootste emissievolume dat ooit voor een Nederlands beleggingsfonds is geplaatst. Het beleggingsfonds werd op 8 oktober jl. geintroduceerd. Maandag kwam de eerste koers van 150 gulden tot stand. De stortingsdatum is 2 november. Het fonds belegt in kortlopende, rentedragende guldenswaarden, met name deposito's.