Edberg betaalt

Stefan Edberg heeft eieren voor zijn geld gekozen. De Zweedse toptennisser zei gisteren de boete van 250.000 gulden, opgelegd door de organisatie van profspelers (ATP), te zullen betalen. Zijn deelneming aan het Masters-toernooi half november in Frankfort komt nu niet in gevaar. De nummer een van de wereldranglijst had vorige week laten doorschemeren dat hij de forse geldstraf niet zou accepteren. Hij vond het bedrag veel te hoog en meende bovendien onschuldig te zijn. De Zweed had gezondigd tegen de nieuwe regels, die een speler van zijn kaliber verplichten tot deelneming aan minimaal elf ATP-toernooien in een jaar. Edberg voerde een blessure aan als excuus voor zijn overtreding. Lendl, McEnroe, Sampras, Muster en Agassi zijn door de ATP om dezelfde reden met grote boetes geconfronteerd.