Chrysler

Het Amerikaanse automobielconcern Chrysler heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 214 miljoen dollar (0,95 dollar per aandeel) tegen een winst van 331 miljoen dollar (1,42 dollar per aandeel) in dezelfde periode van 1989. De omzet daalde met bijna vijftien procent van 7,6 miljard dollar tot 6,5 miljard dollar. Het resultaat over het derde kwartaal van vorig jaar omvatte een eenmalige bate na belasting van 309 miljoen dollar uit de verkoop van 75 miljoen aandelen in het Japanse automobielconcern Mitsubishi. Chrysler wijt het negatieve resultaat onder meer aan een produktieverlies van 56.000 auto's door de omschakeling op nieuwe modellen, het aanhoudend hoge niveau van kortingen voor autokopers, de zwakke Amerikaanse economie, de stijging van de olieprijzen en de onzekerheid bij de consument.