Boksarbiter

Ingrijpen van de politie met een helicopter heeft zondag een Joegoslavische boksarbiter mogelijk van de dood gered. Miodrag Bozjak dacht bij een wedstrijd in Titograd een normale beslissing te hebben genomen toen hij een bokser van het plaatselijke team op punten liet verliezen. Het publiek dacht er heel anders over. Vlak nadat Bozjak de in hun ogen verkeerde arm omhoog stak, bestormden de fans de ring. De stomverbaasde arbiter werd meegenomen naar buiten en kreeg daar een touw om zijn nek. Net toen de andere zijde van het touw om de tak van een boom werd geworpen, arriveerde de politie en werd Bozajk bevrijd. Vier mensen werden aangehouden maar later weer op vrije voeten gesteld. Volgens een woordvoerder van de politie zou er niet serieus zijn overwogen Bozjak op te hangen maar was het de bedoeling hem angst aan te jagen. Volgens de arbiter was dat gelukt.