Boeing

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing heeft zijn winst in het derde kwartaal van dit jaar met ruim vijftig procent zien stijgen. Het resultaat bedroeg 378 miljoen dollar na 242 miljoen dollar in het derde kwartaal van 1989. Per aandeel steeg de winst van 0,70 tot 1,10 dollar bij een omzet die toenam van 6,36 miljard tot 7,18 miljard dollar. Over de eerste negen maanden steeg de winst van 598 miljoen tot 1,07 miljard dollar. Per aandeel betekent dat een stijging van 1,73 tot 3,09 dollar. De winst is 298 miljoen dollar hoger als gevolg van een andere berekeningsmethode. Boeing schrijft de winststijging toe aan een groei van de omzet in volume en een verbetering van de marges. Topman Frank Schrontz liet weten dat het verlies in de defensie- en ruimtevaartsector dit jaar aanzienlijk zal zijn, hoewel niet zo groot als vorig jaar.