Amerikaanse film schetst portret van Andy Warhol

HOLLYWOOD, 30 okt. De Amerikaanse pop art-kunstenaar Andy Warhol is het onderwerp van een anderhalf uur durende documentaire van Chuck Workman, die onder de titel Superstar binnenkort in premiere gaat. In de film, die een miljoen dollar heeft gekost, biedt onder meer opnamen van Warhol terwijl hij in zijn Newyorkse atelier, beter bekend als The Factory, aan het werk is.

Workman zegt dat zijn documentaire een beeld geeft van het artistieke leven in New York gedurende de jaren vijftig. Warhol had toen intensief contact met schrijver Truman Capote, die hij een jaar lang elke dag een brief schreef. Gedeelten uit deze correspondentie komen aan bod in de film, die verder aandacht schenkt aan enkele andere beroemdheden met wie Warhol veel omging. Tot hen behoren Liza Minnelli, Shelley Winters, Hedda Hopper en zijn eigen 'ster' Ultra Violet.

Chuck Workman kreeg in 1987 een Oscar kreeg voor zijn korte speelfilm Precious Images. (AP)