Winst Karpov

De stand in de schaaktweekamp om de wereldtitel is weer in evenwicht. Titelverdediger Kasparov gaf zaterdag in New York de afgebroken zevende partij zonder verder spelen gewonnen. Daarmee heeft uitdager Karpov de stand in de ontmoeting op 31/2-31/2 gebracht. Bij het afbreken de avond tevoren beschikte Karpov in het toren-eindspel over een pion meer; een technisch gewonnen stelling, zoals de commentatoren aangaven. Kasparov kwam tot dezelfde conclusie en gaf zaterdagmiddag zijn capitulatie toe in een briefje aan hoofdscheidsrechter Geurt Gijssen. Kennelijk was hij niet meer benieuwd naar de 44ste zet, die de met wit spelende Karpov had afgegeven. 'Kasparov vernietigde zichzelf... Karpov behoefde er niet eens briljant voor te spelen', verbaasde de Amerikaanse grootmeester Yasser Seirawan zich over de ontwikkeling.