Volgend jaar meer partijen in Angola

LUANDA, 29 okt. Angola voert in maart 1991 een meerpartijensysteem in en zal binnen drie jaar algemene verkiezingen houden. Dit heeft het congres van de Volksbeweging voor de Bevrijding van Angola (MPLA), nu nog de enig toegestane partij, vrijdag besloten. Invoering van een pluralistische democratie is een van de eisen van de guerrillabeweging UNITA (Unie voor de Totale Onafhankelijkheid van Angola), die sinds vijftien jaar is verwikkeld in een burgeroorlog met de Angolese regering. Verwacht wordt dat de twee partijen deze week hun vredesbesprekingen in Portugal zullen hervatten. Intussen duren de gevechten tussen UNITA en het regeringsleger onverminderd voort. De rebellen hebben het afgelopen weekeinde zes bruggen opgeblazen, zo heeft het officiele persbureau ANGOP gemeld. Hierdoor zou de toevoer van voedsel naar door honger getroffen gebieden ernstig worden bemoeilijkt. UNITA heeft het bericht niet bevestigd. (Reuter, AP)