Ontsnappingen uit jeugdgevangenis

ZUTPHEN, 29 okt. Uit een jeugdgevangenis in Zutphen zijn dit weekeinde drie gedetineerden ontsnapt. Zaterdag ontsnapte een 22-jarige gedetineerde tijdens een sportwedstrijd, zondagavond verdwenen twee 21-jarige gevangenen. Zij hadden tralies doorgezaagd. Beiden zijn nog voortvluchtig. Bewakers ontdekten gisteren dat zij uit hun cel op de parterre van de gevangenis waren verdwenen. De gevange die zaterdag ontsnapte klom over de muur waar hij werd opgewacht door een auto. De politie van Zutphen kon de auto met twee inzittenden enige tijd later aanhouden in Vorst. De ontsnapte man zat er niet meer in. Na verhoor van de handlangers bleek dat de gedetineerde was overgestapt in een andere auto en naar het westen van het land was gevlucht. De handlangers kregen een proces-verbaal omdat zij in het bezit waren van een vlindermes en een ploertendoder.