Geen koper voor moeder TDV

ROTTERDAM, 29 okt. De verkoop van Continental Can Europe (CCE) waarvan het Nederlandse blikverpakkingsconcern Thomassen en Drijver Verblifa (TDV) deel uitmaakt door het Amerikaanse moederconcern Kiewit gaat niet door.

De eveneens Amerikaanse firma Ball zegt de financiering niet rond te krijgen door de verslechterde economische positie van de Verenigde Staten. De bedrijfsleiding van TDV heeft dit afgelopen zaterdag tijdens een spoedbijeenkomst aan de vakbonden bekendgemaakt.

Bij TDV werken 3.500 werknemers in Nederland en 1.000 in Belgie. Op een omzet van 1 miljard bedroeg het netto resultaat vorig jaar 41 miljoen gulden.

Of Ball de financiering alsnog rond krijgt is twijfelachtig volgens een woordvoerder van TDV in Deventer. Kiewit (mijnbouw en aannemingsactiviteiten) zoekt inmiddels naar een andere koper voor CCE. Volgens de Industriebond wil Kiewit zich toespitsen op kernactiviteiten.

In enkele jaren zijn bij TDV 1.500 banen weggesaneerd. Plannen om TDV los te maken van het moederconcern werden door commissarissen en bestuur vorig jaar onhaalbaar geacht.