Foto

ROTTERDAM Bijna tienduizend belangstellenden hebben zaterdag een kijkje genomen in de tunnelbak tussen het NS-station Blaak en de Nieuwe Maas. Het werk aan de acht meter hoge spoortunnel is tot de helft gevorderd. Vierentwintig mensen waren in de weer om vragen van bezoekers te beantwoorden en zorg te dragen voor hun veiligheid. De meeste mensen wilden informatie over het verzinken van het tunnelgedeelte in de Maas volgende maand. Velen vonden het een vreemde gewaarwording om zestien meter onder de grond te lopen en aan het einde van de tunnel voor een stalen wand te staan waarachter nu nog de rivier stroomt, aldus projectbegeleider J. J. C. Kok. In juni 1993 zullen naar verwachting twee van de vier sporen in de tunnen in gebruik genomen worden. Een jaar later ook de andere twee. (Foto NRC Handelsblad/ Freddy Rikken)