Doel Becker

Voor Boris Becker stond gisteren meer op het spel dan louter de overwinning in het tennistoernooi van Stockholm. De Duitser aast al een tijd op de eerste plaats van de wereldranglijst en nu diende zich een uitgelezen gelegenheid aan om tegen de huidige nummer een Stefan Edberg alvast aan te tonen dat eigenlijk hij alleen recht heeft op de hoogste troon. Alleen in de eerste set kon de Zweed Becker enigszins bijhouden. Daarna werd hij regelrecht vernederd: 4-6, 0-6, 3-6. Edberg behoudt vooralsnog de leiding op de wereldranglijst, maar zag zijn voorsprong danig slinken. Het toernooi om het ATP-kampioenschap, dat eind november in Frankfurt wordt gehouden, zal beslissend zijn over de bezetting van de toppositie.

Steffi Graf bracht het toernooi van Brighton voor de vierde keer in haar loopbaan op haar naam. In de finale verloor de Tsjechoslowaakse Helena Sukova in twee sets: 5-7, 3-6. In de halve finales won Graf met 6-2, 7-5 van de Zweedse Catarina Lindqvist. Sukova had drie sets nodig tegen de Bulgaarse Katerina Maleeva (6-4, 6-7, 6-3).

Jennifer Capriati boekte de eerste toernooizege van haar prille profloopbaan. De 14-jarige Amerikaanse zegevierde in de finale van San Juan in Puerto Rico met 5-7, 6-4, 6-2 over Zina Garrison.

De Nederlander Jaco Eltingh bracht het tot de halve finales van het toernooi van Sao Paulo. Daarin verloor hij van de Amerikaan Robbie Weiss (6-7, 6-4, 6-7).