Breda wil kleiner aantal koffieshops

BREDA, 29 okt. De gemeente Breda wil het aantal koffieshops waar softdrugs verkocht mogen worden, terugbrengen tot twintig. Dat aantal maakt volgens burgemeester drs. E. Nijpels en de Bredase gemeentepolitie het toezicht op de verkoop van softdrugs beheersbaar. Breda heeft nu met 24 koffieshops het hoogste aantal van alle Brabantse steden. Volgens burgemeester Nijpels trekt Breda nogal wat drugstoerisme uit Belgie en Noord-Frankrijk. De koffieshops zullen aan een groot aantal eisen moeten voldoen. Zo mogen ze geen overlast voor de buurt opleveren; er mogen geen harddrugs worden verkocht; de exploitant mag geen crimineel verleden hebben; klanten onder de zestien jaar mogen niet toegelaten worden en er mag geen reclame voor de shops worden gemaakt. De gemeente wil ook voorkomen dat koffieshops in de buurt van scholen softdrugs verkopen.