Belgie levert man uit die vrouwen in Echt vermoordde

ECHT, 29 okt. De Belgische justitie heeft vrijdagavond een 23-jarige man uit Maaseik, die bekend heeft twee 18-jarige vrouwen uit Echt te hebben vermoord, aan Nederland uitgeleverd. Hij zegt de moorden samen met de ex-vriend van een van de slachtoffers te hebben gepleegd. Deze is woensdag tijdens een verhoor door de Nederlandse politie gearresteerd. Hij was als getuige ontboden omdat hij op de avond van het misdrijf was gesignaleerd met de twee meisjes. De ex-vriend ontkent dat hij iets met de dood van de twee vrouwen te maken heeft. Ondanks een intensieve zoekactie is de politie er nog niet in geslaagd het lijk van het tweede slachtoffer terug te vinden. De verdachte, die een bekentenis heeft afgelegd, zegt dat hij en zijn vriend het dode lichaam in een bos hebben verborgen, maar hij kan slechts bij benadering zeggen waar het lijk ligt begraven. Vanmorgen hebben alle politiekorpsen en functionarissen van de veldpolitie in Midden-Limburg instructies gekregen hoe en waar naar het lijk te zoeken.