Van Es vertrekt op 7 november uit de Tweede Kamer

DEN HAAG, 27 okt. Het Tweede Kamerlid A. van Es (37) van Groen Links vertrekt met ingang van 7 november uit de Tweede Kamer. Dat zij voortijdig zou opstappen maakte ze reeds eerder bekend. De belangrijkste reden voor het vertrek is dat zij de combinatie prive-leven en politiek te zwaar vindt worden. Van Es heeft haar besluit vandaag officieel op de partijraad van Groen Links meegedeeld. Van Es zit sinds 1981 in de Tweede Kamer. Aanvankelijk vertegenwoordigde zij de PSP. Behalve prive-omstandigheden is een argument voor haar om op te stappen ook de angst voor routine. 'Ik ken het bedrijf zo langzamerhand wel, maar dat wil ik niet', zei zij deze week in een vraaggesprek met het weekblad Nieuwe Revu. Van Es zal in de Kamer worden opgevolgd door de polemologe Leonie Sipkes.