Foto

HAARLEM Vier blokken van vier opelkaar gestapelde telefooncellen vormen samen 'The body building', een kunstwerk dat sinds kort in het centrum van Haarlem staat. Het is gemaakt door de Belgen Jan en Paul Schietkat in het kader van de Haarlem-Antwerpen expositie die, in de schaduw van de Frans Halstentoonstelling, in de zomer werd gehouden. De expositie liep van 12 mei tot 29 juli, en vanaf eind juli werden de kunstwerken die op diverse plaatsen in Haarlem stonden opgesteld, dan ook weer weggehaald. Het telefooncellenblok bleef staan. 'Dit kunstwerk is nogal groot, je zet het niet zo makkelijk ergens anders neer', verklaart een woordvoerder van de gemeente. Om die reden, en omdat de gemeente veel positieve reacties op het kunstwerk heeft gekregen, is besloten om het aan te kopen en permanent op het Houtplein te laten staan. Twee van de onderste telefooncellen kunnen door iedereen worden gebruikt. Etalagepoppen, met regenjas en hoed, wekken de indruk dat ook in de andere cellen volop wordt getelefoneerd. (Foto NRC Handelsblad/Chris de Jongh)