VS sturen extra troepen naar de Golf

WASHINGTON, 26 okt. De Verenigde Staten zullen extra troepen naar Saoedi-Arabie sturen, wellicht zelfs 100.000 man. Dit heeft minister van defensie Dick Cheney gisteren na overleg met president Bush bekendgemaakt.

Binnen drie weken zal het huidige troepenaantal van de Amerikanen van 210.000 stijgen tot 240.000 man. Met de extra troepen wil Bush, aldus Cheney, ook de optie openhouden om Irak eventueel aan te vallen.

De Iraakse leider, Saddam Hussein, heeft gisteren gezegd dat 690 Bulgaren die in Irak werden vastgehouden, vrij zijn om te vertrekken. Saddam bracht gisteren verder een bezoek aan het Koerdische noorden van Irak. Hij stelde de Koerden welvaart in het vooruitzicht als ze de regering vijf jaar de tijd gaven om hun gebied rustig te besturen. Twee jaar geleden nog gebruikten Iraakse militairen chemische wapens tegen Koerden in Irak.

Pag.4: Meer troepen/ Golf