Verlies Marseille

Hoewel Olympique Marseille in Polen met 2-3 verloor van Lech Poznan is de Franse kampioen niet kansloos de kwartfinales van het toernooi om de Europese beker voor landskampioenen te bereiken. Een overwinning van 1-0 is over veertien dagen voldoende voor de ploeg van Franz Beckenbauer om kwalificatie voor de volgende ronde te verwezenlijken. Voor de miljoenenploeg van de steenrijke Bernard Tapie begon de wedstrijd veelbelovend. Na de eerste stormachtige aanvalsacties van de Poolse titelhouder te hebben afgeweerd brak Tigana in de achtste minuut uit. Hij passte haarzuiver op Fournier die vanaf twintig meter doel trof, 0-1. Nadat Cantona in de 28ste minuut op een haar het doel van Lech Poznan had gemist, scoorde Lukasik vier minuten later de gelijkmaker, 1-1. Nog voor het rustsignaal kwamen de Oosteuropeanen door Pachelski op voorsprong. Juskowiak bracht de 38.000 toeschouwers tot enthousiasme door veertien minuten na de hervatting 3-1 te scoren. Waddle had namens Marseille vier minuten in de tweede helft de lat getroffen. In de 65ste minuut had de Engelse international meer geluk, 3-2.