Soedan ontkent nieuwe hongersnood

KHARTOUM, 26 okt De regering van Soedan geeft toe dat het land met een voedseltekort te kampen heeft, maar bestrijdt dat er sprake zou zijn van een dreigende nieuwe hongersnood. 'Nee het is geen hongersnood', aldus minister Ahmed Ali Ginaif van landbouw, 'we spreken alleen van een kloof die kan worden overbrugd.' Drie weken geleden deed de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, een dringend beroep op donorlanden om voedsel naar Soedan te sturen omdat vijf tot zes miljoen mensen zouden worden bedreigd door de hongerdood. Minister Ginaif verklaarde dat de bevindingen van de FAO waren gebaseerd op een onderzoek van augustus, toen het in sommige delen van het land tijdelijk erg droog was. In september zou de situatie echter weer sterk zijn verbeterd. De minister verklaarde in afwachting te zijn van meer definitieve rapporten over de voedselsituatie. (UPI)