Henk Visch maakt beeld voor Kunsthal

ROTTERDAM, 26 okt. Henk Visch, beeldend kunstenaar, is de winnaar van de prijsvraag voor een kunstwerk in het Museumpark bij de nieuwe Rotterdamse Kunsthal. Het kunstwerk is een geschenk van het jubilerende bedrijf Dura aan de gemeente. Visch wil rondom de Kunsthal een grote blauwe betonvalkte te storten als een woestijnvlakte; bij een van de hoeken van het gebouw wil hij

tachtig procent van de ware grootte een bronzen kameel met begeleider plaatsen.

De andere kandidaten waren de Duitser Gunther Forg, de Tsjech Borek Sipek, de Spaanse Susana Solano en het Amerikaanse duo Martha Schwartz en Peter Walker. De jury bestond uit directeur Wim Beeren van het Amsterdamse Stedelijk Museum, arhcitect van de Kunsthal Rem Koolhaas, interim-directeur van de Kunsthal Wim van Krimpen, Reyn van der Lugt van de Rotterdamse Kunststichting en beeldend kunstenaar Co Westerik.