Dode door stof in drank in discotheek

AMSTERDAM, 26 okt Een 28-jarige Canadees is in het afgelopen weekeinde in een hotel in Amsterdam overleden aan de gevolgen van een onbekende stof die in een Amsterdamse discotheek in zijn drankje is gedaan. De Canadees was een van de zes mannen die het afgelopen weekeinde ziek zijn geworden in de discotheek. Om welke stof het gaat wordt nog onderzocht door het gerechtelijk laboratorium. Het staat vast dat het niet om een bekende harddrug gaat.

De zes mannen, die vrijdag- en zaterdagnacht onafhankelijk van elkaar de discotheek iT, gevestigd in het voormalige Flora bioscooptheater in de Amstelstraat bezochten, hadden dezelfde symptomen: schuim op de mond, hallicuneren en agressief gedrag. De Canadees werd zatermiddag dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Een vriend van hem werd in het ziekenhuis opgenomen. Zondag bleken vier andere mannen met dezelfde verschijnselen in ziekenhuizen te zijn opgenomen. Toen de mannen voldoende waren hersteld om door de politie te worden gehoord bleek het spoor te lopen naar de discotheek. Een onderzoek van de politie daar heeft niets onregelmatigs opgeleverd.

Bloed en urine van de mannen worden nog nader onderzocht om er achter te komen welke stof verantwoordelijk kan zijn geweest voor de verschijnselen die bij hen optraden. Slechts een van hen gebruikte af en toe drugs.

Eigenaar M. Langer van de iT zegt dat 'een of andere gek' aan het werk moet zijn geweest. Gisteravond zijn bij de discotheek vlugschriften uitgedeeld waarin er bij de bezoekers in het Nederlands en Engels op wordt aangedrongen hun drankjes goed in de gaten te houden.