Rabo-fondsen opgenomen in Robeco-groep

ROTTERDAM, 25 okt. De beleggingsfondsen van de Rabobank zullen opgaan in de Robeco-beleggingsgroep. Dat hebben beide organsaties gisteren aangekondigd. Het verdwijnen van de beleggingsfondsen maakt deel uit van de eerder aangekondigde strategische samenwerking van beide organisaties.

Het Aandelenfonds Rabobank zal worden overgenomen door het beleggingsfonds Robeco. Het Rabo obligatie investeringsfonds zal een juridische fusie aangaan met het Florente Fund van de Robeco-groep. Hierdoor worden de aandeelhouders van het Investeringsfonds aandeelhouders in het Florente Fund.

Het Rabo onroerend goed fonds zal via dezelfde procedure fuseren met Rodamco. Dit zal pas in december gebeuren. Het is nog niet geheel duidelijk hoe de nieuwe structuur van Rodamco wordt, nadat vorige maand het 'open end' -karakter van het fonds werd opgeschort.

Het Rabo obligatie dividend fonds zal onder een nieuwe naam worden voortgezet onder de Robeco-organisatie. De toekomst van het Obligatiefonds Rabobank is nog onduidelijk.