Nederlaag voor Bhutto in Pakistan

ISLAMABAD, 25 okt. De Pakistaanse Volkspartij (PPP) van ex-premier Benazir Bhutto heeft gisteren een grote nederlaag geleden bij de verkiezingen voor de Nationale Assemblee. Na het tellen van de stemmen voor de 207 zetels kwam de coalitie van de PPP uit op een aantal van 45 zetels, een verlies van 47 zetels.

Grote winnaar is de Islamitische Jamhoori Ittehad (IJI) met zijn leider Mian Nawaz Sharif, die 53 zetels wint en op 105 komt.

Bhutto won gemakkelijk in haar eigen district Larkana, maar werd in Peshawar, waar ze zich ook kandidaat had gesteld, verrassend verslagen. Haar echtgenoot, Asif Ali Zardari, die vastzit op beschuldiging van corruptie tijdens de regering van Bhutto, won in Karachi, maar verloor in zijn eigen stad Nawabshah van de zoon van interim-premier G. M. Jatoi.

Jatoi en de andere leiders van de IJI, Nawaz Sharif en G. K. Junejo, wonnen in hun eigen districten met grote meerderheid, evenals Ejaz Ul Haq, de zoon van de in 1988 omgekomen dictator Zia Ul Haq.

Bhutto heeft de zittende interim-regering beschuldigd van stembusfraude op grote schaal.

Pag.4: Twee aardbevingen