Cup-basketbal

KBS Orca's heeft de thuiswedstrijd uit de tweede ronde van het Europa Cup III-basketbaltoernooi tegen Charlottenburg in de slotseconde verloren (70-71). Orca's leek gisteravond lang op weg naar een verrassing. Tot twee seconden voor het einde had de ploeg uit Urk een kleine voorsprong. Een driepunter van Drossela werd de thuisploeg fataal. In de voorafgaande fase had Orca's veel kansen laten liggen om de kleine voorsprong te vergroten. Charlottenburg miste de beste speler, de Joegoslavische international Radovic. Hij was met een blessure in Berlijn achtergebleven. Radovic werd vervangen door center Meyer en Wadehn, de internationals van de Berlijnse club. Meyer heerste in de beginfase onder de borden, scoorde zestien punten in het eerste kwartier en werd door zijn coach naar de bank gehaald. Vanaf dat moment ontstond er een gelijkwaardige wedstrijd, waarin Orca's opviel door fanatiek verdedigen. KBS Orca's controleerde lang de chaotische wedstrijd, maar kon in de slotfase de nederlaag niet voorkomen.